Βότανο

Το Βότανο στον Κουσέ είναι μία εξειδικευμένη γωνιά αρωματικών/θεραπευτικών βοτάνων και μπαχαρικών από την Ελλάδα, αλλά και επιλεγμένες ποικιλίες από όλο τον κόσμο.

Ένα ελκυστικό και γραφικό κατάστημα στα νότια της Κρήτης, το Βότανο δημιουργήθηκε από την ανάγκη για μια προσέγγιση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής, σε μια εκπληκτική γη που εμπνέει την συντροφιά μεταξύ της ομορφιάς της φύσης και του μεγαλείου της ζωής.

Σε σύγκριση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπου το άγχος και η επιδίωξη του κέρδους δημιουργούν μη αναστρέψιμες και ανεπιθύμητες επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον, το Βότανο προτείνει μια διαφορετική πορεία, με την πεποίθηση ότι τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορούν να ενσωματωθούν στη ζωή μας, και να αποτελέσουν μια πιο φιλική και αναζωογονητική προσέγγιση για την αναζήτηση λύσεων για τη θεραπεία του σώματός μας.

Και κάπως έτσι, ξεκινησε η αναζήτηση για την χαμένη ισορροπία μεταξύ του περιβάλλοντος, των συνανθρώπων μας και του εαυτού μας, με την μετεγκατάσταση της οικογένειάς μας στις Κούσες από τη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργώντας μια μικρή επιχείρηση συλλογής και πώλησης άγριων και αρωματικών κρητικών βοτάνων και ξεκινώντας παράλληλα το εμπόριο επιλεγμένων βοτάνων και μπαχαρικών από όλο τον κόσμο. Ένα μοναχικό και ορισμένες φορές δύσκολο μονοπάτι, το οποίο ωστόσο πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι η μόνη λύση.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, συναντήσαμε κόσμο με παρόμοιες σκέψεις και γιορτάσαμε την κοινή πεποίθηση ότι είναι καθήκον μας, ειδικά για τις μελλοντικές γενιές, να προστατεύσουμε και να σώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Η προσεκτική προσέγγιση της φύση, η βιολογική, βιοδυναμική και φιλική προς το περιβάλλον γεωργία, εγγυάται μια στάση που μας φέρνει πιο κοντά στην ισορροπία διαβίωσης, η οποία προσφέρει ελπίδα σε όλους μας.

Τα προϊόντα που προτείνουμε και γεμίζουν τα ράφια του Βότανο, επιλέγονται προσεκτικά και εγγυώνται την καλύτερη ποιότητα.

Στην ευρεία γκάμα βοτάνων μας, θα βρείτε αυτά που φροντίζουμε προσωπικά για τη συλλογή και το στέγνωμα τους. Βρίσκονται διαθέσιμα προς πώληση σε περιορισμένη ποσότητα και μόνο κατόπιν αιτήματος πριν από την παραλαβή.

Εξερευνήστε την ιστοσελίδα μας, ανακαλύψτε τη μαγεία και τα αρώματα των βοτάνων και μην διστάσετε να μας ζητήσετε κάτι που αναζητείτε.

Από την πλευρά μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες καθώς και για να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε επιθυμία σας,

Η οικογένεια του Βότανο

 

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα – Σάββατο : 10:00 – 14:00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 17:00 – 19:00
Κυριακή κλειστά

Ιωάννης Γιαννούτσος Μπάρκας,
Κουσές 70400, Ελλάδα