Ο Σύλλογος ξεκίνησε από ένα όνομα: ΜΑΜΑΚΑ

Ως φόρος τιμής στις άλλες μητέρες που πρωτοπερπάτησαν αυτό το δρόμο μόνες τους. Η Αλεξία, η Δήμητρα, η Αλεξάνδρα, η Έλενα, η Δωρέττα, η Ανθή, η Λίντα…

Τα ονόματα γινόντουσαν ολοένα και περισσότερα. Και ήρθαν κοντά και οι πατεράδες, ο Θοδωρής, ο Παντελής, ο Ιπποκράτης…
Μετά ήρθαν οι κόρες και οι γιοί που έψαχναν πληροφορίες για να βοηθήσουν γονείς και ηλικιωμένους. Σύζυγοι, φίλοι, ξαδέλφια και θείοι… Και βέβαια και οι ίδιοι οι ασθενείς.
Στην πορεία γινόταν φανερό ότι ο σύλλογος έπρεπε να τους χωρέσει όλους: οικογένεια, φίλους, ανθρώπους που πάλευαν για μία καινούρια αντίληψη για την υγεία.

Σε όλον τον κόσμο ο αγώνας για την ελεύθερη πρόσβαση στην κάνναβη για θεραπευτική χρήση έχει ενδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια από ανθρώπους και συλλογικότητες σαν τις παραπάνω. Γονείς που πιέζουν πολιτικές ηγεσίες για την υγεία του παιδιού τους, φίλοι που αναλαμβάνουν το ρόλο του φροντιστή, ασθενείς που αψηφούν τον καθεστώς παρανομίας που επικρατεί εδώ και δεκαετίες, γιατροί που ενδιαφέρθηκαν, που διεύρυναν τη σκέψη τους καθώς οραματίζονταν μία καλύτερη φροντίδα για την υγεία.

Όλοι παλεύουν να αλλάξουν νόμους και κοινωνικές αντιλήψεις, συχνά έχοντας αντιμετωπίσει οι ίδιοι πρώτοι την πρόκληση να ξεπεράσουν “το στίγμα” αλλά και τις δικές τους προκαταλήψεις.

Σε όλο τον πλανήτη, νόμοι και διατάξεις άλλαξαν μετά από τις πιέσεις των γονιών, των φίλων, των συγγενών των ασθενών. Στη Χιλή, στην Ουρουγουάη, στην Ισπανία, την Γερμανία, την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλη τη γη, οι μητέρες και οι συγγενείς των ασθενών έκαναν πράξη το δικαίωμα στην ίαση.

Σε όλους αυτούς χρωστούμε πολλά. Και ο σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ κάπως έτσι ξεκίνησε αλλά δεν είμαστε πλέον μόνο οι μητέρες κάνναβη, είμαστε όλοι εμείς.

Καιρός να αναλάβουμε και στην Ελλάδα εμείς την ευθύνη να έρθουν οι αναγκαίες αλλαγές, στην πολιτική σκέψη, στην ιατρική φροντίδα. Και πρωτίστως στον κόσμο γύρο μας που έχει ανάγκη να γνωρίζει ότι η κάνναβη είναι ένα βοτάνι θεραπευτικό -ένα ίαμα, μία ελπίδα. Η ορθή χρήση της μπορεί να καταπραΰνει και να θεραπεύσει ακόμα και ασθένειες για τις οποίες οι γιατροί είχαν παλιότερα σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Στηρίξτε το Σύλλογο.

Όσο πιο δυνατός και αποτελεσματικός είναι, τόσο πιο γρήγορα θα βρεθούμε κοντά στην ημέρα όπου η κάνναβη θα επιστρέψει στην φαρέτρα των γιατρών ως επιλογή πρώτης γραμμής, τόσο πιο γρήγορα η επιστήμη θα αποκτήσει ένα αναντικατάστατο όπλο που θα ανακουφίσει και θα γιατρέψει χιλιάδες ανθρώπους.

Προσθέστε με στη λίστα email με νέα, εκπτώσεις, άρθρα, προϊόντα και εκδηλώσεις του συλλόγου

Δεν στέλνουμε spam!

Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.