Αναφορές:
* Τετραϋδροκανναβινόλη (THC)
https://www.marijuanadoctors.com/resources/cannabinoids/tetrahydrocannabinol-thc/

* Συνθετικά κανναβινοειδή
https://www.marijuanadoctors.com/blog/synthetic-cannabinoids/

* Ζελατίνη Κολλαγόνου Σε Σκόνη Βρώσιμη

https://www.zachospharmacy.gr/el/-osta-arthroseis-vitaminid/6666–gelatine-from-collagen-in-powder-edible-form-70gr–5200300109112.html

Ζελατίνη ζωϊκής προέλευσης σε σκόνη από κολλαγόνο για εσωτερική (βρώσιμη) χρήση αλλά και για εξωτερική χρήση.

* Γλυκερίνη Φυτική Βρώσιμη

https://www.zachospharmacy.gr/el/-protes-yles-ximikes-ousies-syntiritika-gia-spitika-kalllyntika/2292-syndesmos-1kg-glycerine-1-1lt-fytiki-glykerini-vrosimi-5205056161001.html

Μαλακτικό χεριών και ξηρών σημείων του σώματος. Επίσης χρησιμοποιείται και σε γλυκά, συνταγές μαγειρικής κτλ.

Πρόκειται για καθαρότατη γλυκερίνη, βρώσιμη.

* Κόκκινη Χρωστική (Κόκκινο Οξείδιο Σιδήρου)

https://www.zachospharmacy.gr/el/-hrostikes-ousies-pigments/5141-ethereal-nature-red-iron-oxide-50gr-kokkini-xrostiki.html

Τα οξείδια του σιδήρου είναι χημικές ενώσεις που αποτελούνται από σίδηρο και οξυγόνο. Είναι ραφιναρισμένα έτσι ώστε να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες που αρχικά περιέχουν και να είναι κατάλληλα για καλλυντική χρήση. Πρόκειται για χρωστικές υψηλής ποιότητας και καθαρότητας και μπορούν να ενσωματωθούν σε όλων των ειδών τα προϊόντα, μιας και ακολουθούν όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα σχετικά με την ασφάλεια των καλλυντικών καθώς και των πρώτων υλών. Όλα τα οξείδια είναι ματ χρωστικές, με γήινες αποχρώσεις οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν χρώμα σε προϊόντα μακιγιάζ, σαπούνια ή κεριά.

Το κόκκινο οξείδιο σιδήρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκιές, ρουζ, κραγιόν ή άλλα προϊόντα για τα χείλη. Είναι πολύ χρήσιμο ως πρώτη ύλη σε ένα καλυπτικό makeup ή πούδρα για όλους τους τόνους δέρματος, αλλά χρησιμοποιείται σε πολύ μικρότερη ποσότητα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χρωστικές, μιας και είναι πολύ μικρή η περιεκτικότητα του κόκκινου χρώματος στα δέρματα. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για να δώσει κόκκινο/τερακότα χρώμα στα φυσικά σαπούνια ή στα σαπούνια melt & pour.Για να το ενσωματώσετε στο φυσικό σαπούνι διαλύστε το πρώτα σε μια μικρή ποσότητα ελαίου πχ. ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο.

Χρησιμοποιείστε το σε μικρή ποσότητα, μιας και είναι μια πολύ συμπυκνωμένη χρωστική. Εάν θα φτιάξετε makeup ή πούδρα θυμηθείτε να ανακατέψετε πολύ καλά όλες τις σκόνες βάσης σε ένα γουδί ή ένα μύλο.

* Κίτρινη Χρωστική (Κίτρινο Οξείδιου Σιδήρου)

https://www.zachospharmacy.gr/el/-hrostikes-ousies-pigments/5139-ethereal-nature-yellow-iron-oxide-50gr-kitrino-okseidio-xroma-xrostiki.html

Τα οξείδια του σιδήρου είναι χημικές ενώσεις που αποτελούνται από σίδηρο και οξυγόνο. Είναι ραφιναρισμένα έτσι ώστε να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες που αρχικά περιέχουν και να είναι κατάλληλα για καλλυντική χρήση. Πρόκειται για χρωστικές υψηλής ποιότητας και καθαρότητας και μπορούν να ενσωματωθούν σε όλων των ειδών τα προϊόντα, μιας και ακολουθούν όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα σχετικά με την ασφάλεια των καλλυντικών καθώς και των πρώτων υλών. Όλα τα οξείδια είναι ματ χρωστικές, με γήινες αποχρώσεις οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν χρώμα σε προϊόντα μακιγιάζ, σαπούνια ή κεριά.

Το κίτρινο οξείδιο σιδήρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκιές, ρουζ, κραγιόν ή άλλα προϊόντα για τα χείλη. Είναι πολύ χρήσιμο ως πρώτη ύλη σε ένα καλυπτικό makeup ή πούδρα, για όλους τους τόνους δέρματος και μπορεί να δουλευτεί σε μεγαλύτερη ποσότητα, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χρωστικές, μιας και είναι ο πρωταρχικός τόνος σε όλα τα δέρματα. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για να δώσει κίτρινο/μουσταρδί χρώμα στα φυσικά σαπούνια ή στα σαπούνια melt & pour. Για να το ενσωματώσετε στο φυσικό σαπούνι, διαλύστε το πρώτα σε μια μικρή ποσότητα ελαίου πχ. ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο.

Χρησιμοποιείστε το σε μικρή ποσότητα, μιας και είναι μια πολύ συμπυκνωμένη χρωστική. Εάν θα φτιάξετε makeup ή πούδρα, θυμηθείτε να ανακατέψετε πολύ καλά όλες τις σκόνες βάσης σε ένα γουδί ή ένα μύλο.

* Διοξείδιο Του Τιτανίου

https://www.zachospharmacy.gr/el/-protes-yles-ximikes-ousies-syntiritika-gia-spitika-kalllyntika/1620-ethereal-nature-titanium-dioxide-100gr-tio2–2400000007913.html

Το Διοξείδιο του Τιτανίου (Titanium Dioxide) είναι ένα φυσικό λευκό μετάλλευμα το οποίο χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για τη λεύκανση των καλλυντικών.

Λόγω της ικανότητας που έχει να “αντανακλά” τις ηλιακές ακτίνες και να απορροφά τις ακτίνες UV, χρησιμοποιείται εκτεταμένα στη παρασκευή αντηλιακών προϊόντων.

Στη παρασκευή σαπουνιών, το Διοξείδιο του Τιτανίου χρησιμοποιείται για να “ανοίξει” τα μουντά χρώματα, να χαρίσει φωτεινότητα και λάμψη στα λευκά σαπούνια και γενικότερα για να “ζωηρέψει” τα χρώματα που χρησιμοποιούνται.

Το Διοξειδιο του Τιτανιου είναι υδατοδιαλυτό και 100% καθαρό.

Η ποιότητα του είναι εξαιρετική καθώς είναι κατάλληλο για χρήση σε τρόφιμα (food-grade)

* Marinol
https://www.rxabbvie.com/pdf/marinol_PI.pdf

 

Αφήστε μια απάντηση