Μετά από ένα χρόνο περιπέτειας είμαι πλέον στη θέση να μπορώ να πω με χαρά και ανακούφιση την ιστορία μου, ελπίζοντας να δώσω κουράγιο και ελπίδα σε όσους συνανθρώπους μου βρίσκονται στην ίδια δυσχερή θέση…

Τα περασμένα Χριστούγεννα ξεκίνησε η περιπέτεια μου, όταν σε προγραμματισμένη εξέταση αξονικής τομογραφίας, η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού σε τελικό στάδιο, με μεταστάσεις σε λεμφαδένες, συκώτι, οστά, αίμα και πνεύμονες.

Η δυσχερή κατάσταση των πνευμόνων ήταν αυτή που απειλούσε τη ζωή της μητέρας μου, καθώς η έκταση της νόσου ήταν τέτοια που κινδύνευε ανά πάσα στιγμή με πνευμονική ανεπάρκεια. Ο δεξιός πνεύμονας είχε καταστραφεί ολοσχερώς, δούλευε ο μισός και το αίτιο εισαγωγής στο νοσοκομείο ήταν η πνευμονική εμβολή, καθώς ο κεντρικός βρόγχος του δεξιού πνεύμονα είχε κοπεί στη μέση ενώ τρία πλευρικά οστά καθώς και η κλείδα είχαν σοβαρότατες αλλοιώσεις.

Οι διαγνώσεις των γιατρών από τρία νοσοκομεία δεν έδιναν καμία ελπίδα και το χρονικό περιθώριο που μας δόθηκε ήταν από ένα έως τρεις μήνες το μέγιστο.

Η πρόταση της ογκολόγου ήταν «παρηγορητική χημειοθεραπεία» την οποία και φυσικά αρνήθηκα.

Την έβγαλα εσπευσμένα από το νοσοκομείο, την πήγα σπίτι παρέα με τρία κουτιά παυσίπονα που μου είχαν δοθεί από τους γιατρούς, και άρχισα την αναζήτησή της θεραπείας.
Είχα ακούσει για κάποιον Καναδό, ονόματι Rick Simpson ο οποίος είχε νικήσει τον καρκίνο με έλαιο κάνναβης, άρχισα την αναζήτησή στο Ίντερνετ και με μεγάλη χαρά και δάκρυα στα μάτια έβλεπα τις μαρτυρίες των ανθρώπων που είχαν νικήσει την νόσο. Έψαξα σε κάθε διεύθυνση που έβρισκα για να προμηθευτώ το έλαιο, έστειλα email σε Ισπανία, Ισραήλ, Καζακστάν, σε όποια εταιρία βρήκα αλλά μάταια. Όλοι με απέρριψαν. Ήταν συμπληρωμένες οι λίστες των ασθενών τους για το 2018.

Έστειλα μήνυμα στον Rick Simpson, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα, μου έδωσε κατευθύνσεις, οδηγίες και συμβουλές, ήταν συνεχώς διαθέσιμος σε επικοινωνία μέχρι η μητέρα μου να μπορέσει να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Δεν ήταν καθόλου εύκολο, ούτε για την ασθενή, ούτε και για μένα, αλλά τελικά τα καταφέραμε…
Σήμερα, οκτώ μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας, τα οστά έχουν αποκατασταθεί, οι λεμφαδένες και το αίμα έχουν καθαρίσει, ο κατεστραμμένος πνεύμονας έχει αρχίσει να λειτουργεί και πάλι ενώ έχουν απομείνει περίπου οι μισές εστίες ασθένειας. Συκώτι και στήθος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, ενώ η ίδια μου η μητέρα στα 70 της πλέον, δείχνει πιο νέα από ότι έδειχνε στα 50 της.
Η καθημερινότητα της πλέον είναι φυσιολογική και συνεχίζουμε για την πλήρη θεραπεία, ελπίζοντας αυτή να έρθει μέσα στο επόμενο διάστημα.
Αυτά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και εύχομαι σε όλους και όλες σας καλό κουράγιο, να μην το βάζετε κάτω όσο δύσκολο και αν είναι τόσο για τον ασθενή όσο και για τον θεραπευτή και καλή ίαση σε όλο τον κόσμο.

Προσθέστε με στη λίστα email με νέα, εκπτώσεις, άρθρα, προϊόντα και εκδηλώσεις του συλλόγου

Δεν στέλνουμε spam!

Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.