Ιστορία της Λευκοθέας

Θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ λοιπόν την εμπειρία μου με την νόσο ΣΕΛ και το πόσο πολύ με έχει βοηθήσει το έλαιο κάνναβης.

Είμαι μαμά διδύμων αγοριών 11 χρονών, από τότε που γέννησα καθημερινά δίνω ένα αγώνα για να ανταπεξέλθω στην καθημερινότητα, γιατί από μόνο του είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις δύο μωρά μαζί.

Προβλήματα υγείας είχα αρκετά κατά καιρούς, όπως και πολλούς μυοσκελετικούς πόνους.

Το 2018 ξύπνησα ένα πρωί με φρικτούς πόνους στις αρθρώσεις χεριών και ποδιών, σε σημείο που δεν μπορούσα να πιάσω ούτε ποτήρι για να πιώ νερό.

Σε προγραμματισμένο έλεγχο σε αιματολόγο εκείνο το διάστημα, γιατί πάσχω από αναιμία από τα 13 μου χρόνια, έκανα πάρα πολλές αιματολογικές, ανοσολογικές και ρευματολογικές εξετάσεις. Από το ευρήματα με παρέπεμψαν σε ρευματολόγο, όπου διαγνώστηκα με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο.

Οι πόνοι φυσικά συνεχιζόταν και η όψη μου γενικά όχι και τόσο καλή, η νόσος σε έξαρση και έμπαινε και καλοκαίρι, οπότε δεν βοηθούσε και τόσο ο ήλιος και η ακτινοβολία (εχθρός της νόσου).

Τότε ξεκίνησα αμέσως κορτιζόνη και την συνηθισμένη θεραπεία που δίνουν για αυτή την νόσο. 

Με έριξε πάρα πολύ ψυχολογικά όλο αυτό με τον ΣΕΛ, γιατί εκτός το ότι δεν ήξερα τίποτα για τη νόσο θα έπρεπε να ζω για την υπόλοιπη ζωή μου με αυτό γνωρίζοντας ότι δεν θεραπεύεται και όσο έψαχνα να μάθω για την νόσο, τόσο απογοητευόμουν μαθαίνοντας πως μπορεί να εξελιχθεί και τι μπορεί να κάνει. 

Εκείνο το διάστημα έβλεπα διάφορα άρθρα τυχαία για το έλαιο κάνναβης και είχα πάρει μια ιδέα. Άρχισαν λοιπόν να ψάχνω και να ενημερώνομαι πιο πολύ, διάβασα μαρτυρίες ανθρώπων που τους βοήθησε πολύ, διαφορετικές περιπτώσεις ο κάθε ένας. Διάβασα άρθρα από όλο τον κόσμο, παρακολούθησα βίντεο και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω σχεδόν αμέσως μόλις διαγνώστηκα.

Έτσι λοιπόν βρήκα το προϊόν που πίστευα ότι είναι κατάλληλο και το ξεκίνησα, καθημερινά με τις οδηγίες δοσολογίας μέχρι που βρήκα την κατάλληλη για εμένα.

Αμέσως σχεδόν άρχισα να βλέπω διαφορά στο σώμα μου, οι πόνοι άρχισαν να μαλακώνουν, μέχρι μετά από κάποιους μήνες ένοιωθα εντελώς διαφορετικά, οι πρωινή δυσκαμψία είχε υποχωρήσει, τα πρησμένα άκρα κάθε πρωί το ίδιο και στον επόμενο έλεγχο οι εξετάσεις πολύ καλύτερες και κάθε επόμενες εξετάσεις. Οι τελευταίες που έκανα πριν λίγους μήνες δεν δείχνουν φλεγμονή, το Λυκάκι μου κοιμάται και εύχομαι να μείνει έτσι. 

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό που δεν ανάφερα είναι ότι από την πρώτη στιγμή που πήρα το έλαιο ένιωσα ηρεμία μέσα μου, είχα πάρα πολύ στρες, ήμουν συνεχώς με μια πίεση και ένα απίστευτο βάρος στο στέρνο, οι ανάσες μου ένιωθα συνεχώς ότι ήταν βαριές και παγωμένες, έτσι τουλάχιστον μπορώ να το περιγράψω αυτό που ένιωθα καθημερινά. Αυτό λοιπόν υποχώρησε αμέσως από την πρώτη στιγμή, από τότε κατάλαβα πως είναι το φυσιολογικό να μην νιώθω όλο αυτό το άγχος που δυστυχώς και αυτό πυροδοτεί την έξαρση της νόσου.

Όταν λοιπόν για κάποιο λόγο σταματήσω να παίρνω το έλαιο αμέσως επανέρχονται όλα, και το στρες και οι πόνοι στο σώμα μου. 

Πιστεύω πραγματικά ότι μπορεί να βοηθηθεί ο κόσμος από αυτό, έχουμε πραγματικά ένα φυσικό φάρμακο στα χέρια μας και ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί για αυτό.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον σύλλογο ΜΑΜΑΚΑ για την τόσο μεγάλη βοήθεια και προσφορά σε εμένα και σε όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη. Εύχομαι να έχουν δύναμη να μπορούν να συνεχίζουν και να ολοκληρώνουν το έργο τους και την κάθε προσπάθεια που κάνουν. 

Μία μαμά με ΣΕΛ❤️

Προσθέστε με στη λίστα email με νέα, εκπτώσεις, άρθρα, προϊόντα και εκδηλώσεις του συλλόγου

Δεν στέλνουμε spam!

Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.

Αφήστε μια απάντηση