Η ιστορία μου είναι γεμάτη πόνο και γεμάτη αλήθεια.

Έχω κάνει διαδοχικά 3 χειρουργεία στα πνευμόνια λόγω πνευμοθώρακα.

Ο πνευμοθώρακας γενικά οφείλεται σε ρήξη περιφερικών φυσαλίδων ή απλών κυστών του πνεύμονα. Το κυριότερο σύμπτωμα είναι ο οξύς πόνος στο θώρακα και η δύσπνοια, επίσης ταχυκαρδία, υπόταση, λόγω  της πίεσης που ασκείται  στην καρδιά και τα μεγάλα  αγγεία του μεσοθωράκιου. Αν το πάθεις και στους δύο πνεύμονες έχεις πολύ λίγο χρόνο ζωής.

Όταν μπήκα στο νοσοκομείο δεν μου έβρισκαν τον πνεύμονα γιατί ήταν σε μέγεθος μισό από την παλάμη του ενός χεριού. Με άνοιξαν χωρίς αναισθητικό και προσπαθούσαν με ένα σωλήνα να τον βρουν. Αυτός είναι Σωλήνας Θωρακικής Παροχέτευσης και λέγεται Bülau.

Από τον πόνο έχασα δύο ή 3 δόντια από το σφίξιμο, δεν θυμάμαι ακριβώς. Ο γιατρός μου όπως και οι νοσηλευτές απόρησαν με την αντοχή μου σε τόσο πόνο. Όταν τους μίλησα για την κάνναβη ήταν ανίδεοι. Ανάφεραν σαν παράδειγμα παλιούς ρεμπέτες “χασικλήδες” και ότι λόγω του χόρτου πέθαναν! Εγώ το είχα μάθει από έναν Αμερικάνο που γνώρισα, που είχε καρκίνο και τον είχαν ξεγραμμένο. Έκανε θεραπεία με κάνναβη, σώθηκε και ήρθε στην Ελλάδα διακοπές.

“Αυτά είναι Αμερικανικά παραμύθια δεν συμβαίνουν στα αλήθεια” είπε μία γιατρός.

Στο νοσοκομείο μου έδιναν 3 διαφορετικά οπιοειδή για τον πόνο, τα οποία δεν μου έκαναν τίποτα. Εγώ όσο ήμουνα στο ΑΧΕΠΑ κάθε μέρα κάπνιζα κάνναβη και ειλικρινά όταν έμπαινε στα πνευμόνια μου ένιωθα ανακούφιση, αναζωογόνηση, επούλωση. Έφευγε ο πόνος και ένιωθα με μια λέξη Ίαση. Μπορούσα να κοιμηθώ,να φάω ,να λειτουργήσω.

Δεν ένιωθα τούς δύο σωλήνες που είχα καρφωμένους στον πνεύμονά μου. Έμεινα 28 μέρες έκανα 2 χειρουργεία και βγήκα με σωλήνα και μια σακούλα να μου μαζεύει υγρά. Όποτε κάπνιζα κάνναβη έβγαινε υγρό και η κοπέλα μου ανησυχούσε! Είχαμε κάνει παραγγελία από ΗΠΑ vaporizer για το σπίτι και είχα φιλτράκια ενεργού άνθρακα αντί για τζιβάνα.

Έκανα αξονική τομογραφία και πήγα στον γιατρό μου. Όταν την είδε είπε “Τι ίαση πνεύμονα είναι αυτή, τί έκανες, πες, είναι αδύνατον, πώς έγινε αυτό;;;!!! “

Του μίλησα για την κάνναβη και για τα αποτελέσματά της. Μετά από χρόνια όταν με έβλεπε ο γιατρός μου έλεγε “Έχω δει στην ζωή μου χιλιάδες ακτινογραφίες την δικιά σου δεν μπορώ να την ξεχάσω, κάθε φορά που σε βλέπω την θυμάμαι! ”

Αγαπώ τούς ανθρώπους τη ζωή και την φύση και δεν έχω κανένα δικαίωμα να παίξω με κανέναν άνθρωπο, είτε με την νοημοσύνη του, με το φιλότιμο του, με την ζωή του, με την ελευθερία του αλλά φυσικά ούτε με την υγεία του. Με θέματα υγείας και προσωπικής ελευθερίας δεν παίζουμε, γιατί αν δεν έχεις αυτά τα δύο.. δεν έχεις τίποτα!

 

 

Προσθέστε με στη λίστα email με νέα, εκπτώσεις, άρθρα, προϊόντα και εκδηλώσεις του συλλόγου

Δεν στέλνουμε spam!

Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.