(Αναδημοσίευση με μετάφραση απόROYAL QUEEN SEEDS “How to Make Cannabis Infused Tea” https://www.royalqueenseeds.com/blog-how-to-make-cannabis-infused-tea-n2672 May 2016)

Η δημιουργία ποτών με έγχυση κάνναβης είναι εύκολη όταν κατανοήσεις τις αρχές της αποκαρβοξυλίωσης και ξεπεράσεις τα προβλήματα διαλυτότητας των κανναβινοειδών, ας ενισχύσουμε λοιπόν λίγο τσάι με THC και με CBD.

Τι έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τρόπους για να καταναλώσουμε το πολύτιμο, καλλιεργημένο από εμάς, βότανο; Συχνά, μας έρχεται η εικόνα ενός καλά τυλιγμένου στριφτού, η αισθησιακή εμφάνιση ενός καθαρού bong ή η δελεαστική μυρωδιά φρεσκοψημένων μπισκότων. Παρόλο που η τεχνολογική πρόοδος επέτρεψε την εμφάνιση νέων τρόπων κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων και των υπερσύγχρονων ατμοποιητών (vaporizers), των εκχυλισμάτων υψηλής δραστικότητας και όλων των ειδών των βρώσιμων εδώδιμων προϊόντων, εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες διακεκριμένες μέθοδοι κατανάλωσης της παλιάς σχολής για την επίτευξη ενός μακράς διάρκειας και ικανοποίησης αποτελέσματος/ επίδρασης της κάνναβης, ένας από αυτούς τους “παλιούς” τρόπους είναι η έγχυση τσαγιού με κάνναβη.

Πριν να αλέσουμε το φυτικό μας υλικό και να ρίξουμε ζεστό νερό πάνω του, πρέπει να χαλαρώσουμε και να λάβουμε υπόψη την αρχή της αποκαρβοξυλίωσης (decarboxylation) και επίσης να δούμε και την διαλυτότητα των κανναβινοειδών.

Πρώτα λίγη ιστορία…

Η ιστορία του τσαγιού κάνναβης

Η ιδέα της δαιμονοποίησης της κάνναβης και της απαγόρευσης της ως ένα επικίνδυνο “ναρκωτικό” είναι μια σχετικά πολύ πρόσφατα κατασκευασμένη παραδοχή της ανθρωπότητας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι διάφοροι πολιτισμοί καλλιεργούσαν την κάνναβη για τουλάχιστον 12.000 χρόνια, γεγονός που την καθιστά μία από τις παλαιότερες καλλιέργειες της ανθρωπότητας.

Οι ιστορικοί χαρακτήρισαν τον ινδικό πολιτισμό ως τον πρώτο που κατανάλωσε (και καταναλώνει) κάνναβη σε μορφή τσαγιού, αν και το bhang[1], το ινδικό όνομα για ένα μοναδικό ποτό / βρώσιμο, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιμένουμε να δούμε όταν σκεφτόμαστε ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι.

[1] “Bhang” https://en.wikipedia.org/wiki/Bhang

Το παραδοσιακό bhang είναι μια πράσινη πάστα (περισσότερο μοιάζει με smoothy) που μετατρέπεται σε τελετουργικό ποτό και βρώσιμο σε ένα δεύτερο βήμα. Οι Ινδοί καταφέρνουν να συντρίψουν τα μπουμπούκια, τα φύλλα και τους σπόρους του ώριμου φυτού της κάνναβης χρησιμοποιώντας ένα γουδί και ένα γουδοχέρι και τα ανακατεύουν με μπαχαρικά, γάλα και ghee, την ινδική εκδοχή ενός βουτύρου κλαριφιέ.

Υπάρχουν πολύ λίγες ομοιότητες μεταξύ της πάστας bhang και των ποτών που προκύπτουν από αυτό, όπως το bhang lassi που έχουν πολύ λίγες ομοιότητες με αυτό που θεωρούμε ως τσάι, αλλά οι περισσότερες συνταγές για την έγχυση τσαγιού με κάνναβη ενσωματώνουν την ίδια αρχή, την δέσμευση των κανναβινοειδών σε κάποια μορφή λίπους και την μετέπειτα παρασκευή ενός ποτού.

Η κανναβο-κουλτούρα της Τζαμάικα είναι επίσης γνωστή για την παρασκευή του τσαγιού γκάντζα (ganja tea), το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από το bhang. Οι Τζαμαϊκανές χρησιμοποιούν τα φύλλα του νεαρού φυτού της κάνναβης αντί για τους ώριμους οφθαλμούς και φύλλα. Κατά συνέπεια, γνωρίζουμε ότι έχει πολύ χαμηλή ισχύ αυτό το παραδοσιακό τσάι γκάντζα, πράγμα που οφείλεται επίσης και μιας μεθόδου παρασκευής που δεν χρησιμοποιεί παρά ζεστό νερό και δεν περιέχει λίπη.

Θέματα αποκαρβοξυλίωσης και διαλυτότητας των κανναβινοειδών

Αν προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα τσάι που να εξασφαλίζει ισχυρές επιδράσεις όταν το καταναλώσουμε (που σημαίνει ότι θα περιέχει τα κανναβινοειδή από το φυτικό υλικό της κάνναβης), πρέπει να το φτιάξουμε με “στυλ Bhang” αντί να προσπαθήσουμε με τον απλοϊκό τρόπο της Τζαμαϊκανής προσέγγισης. Ο λόγος για αυτό έγκειται στην αρχή της αποκαρβοξυλίωσης και στο γεγονός ότι τα κανναβινοειδή δεν είναι καθόλου διαλυτά στο νερό.

Σκέψου την αποκαρβοξυλίωση ως μια διαδικασία που μετατρέπει τα κανναβινοειδή από την όξινη και ανενεργή μορφή τους (δηλαδή από το THCA, τετραϋδροκανναβινολικό οξύ και το CBDA, κανναβιδιολικό οξύ, στις επιθυμητές κανναβινοειδείς ενώσεις, την THC, τετραϋδροκανναβινόλη και την CBD, κανναβιδιόλη). Η αποκαρβοξυλίωση λαμβάνει χώρα αυτόματα κατά τη διάρκεια της καύσης (κάπνισμα) και όταν οι άνθρωποι εφαρμόζουν χαμηλή θερμότητα κατά τη διαδικασία ψησίματος (σε φούρνο).

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η δυνατότητα στα κανναβινοειδή να δεσμευτούν στο λίπος εξαιτίας του προβλήματος της διαλυτότητας τους, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ινδοί παρασκευαστές bhang χρησιμοποιούν γάλα και βούτυρο κλαριφιέ.

Δύο τρόποι έγχυσης της κάνναβης σε τσάι

 1. Η μέθοδος με κανναβούτυρο (Cannabutter) (εύκολη και βολική)

Συστατικά για μια δόση των 200ml:

 • 1 κουταλάκι του γλυκού κανναβούτυρο
 • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
 • 1-2 σακουλάκια τσαγιού της προτίμησης μας

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για να παρασκευάσουμε ένα φλιτζάνι τσάι με έγχυση κάνναβης που είναι επίσης και η πιο βολική, καθώς το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα κουταλάκι του γλυκού κανναβούτυρο. Αν είσαι από τους τυχερούς (σε κάποιες χώρες) ή από τους τολμηρούς (σε κάποιες άλλες) για να καλλιεργείς την δική σου κάνναβη, η καλύτερη συμβουλή θα ήταν να προετοιμάσεις παρασκευάζοντας μια παρτίδα κανναβούτυρο κάθε φορά που σου τελειώνει. Έπειτα, μπορείς απλά να χωρίσεις το κανναβούτυρο σου σε μικρές μερίδες (πχ. σε μεγάλου μεγέθους παγοθήκες) και να τις συντηρείς στο ψυγείο (κάποιοι το έχουν στην κατάψυξη) για να διατηρείται φρέσκο. Με την παρασκευή ενός αποθέματος κανναβούτυρου, θα είσαι άνετος να φτιάξεις όχι μόνο τσάι στην στιγμή (όσο χρειάζεται να παρασκευαστεί και ένα σκέτο τσάι) άλλα και διάφορα βρώσιμα (φαγητά, κέικ, μπισκότα, κά.) και ποτά όποτε το θελήσεις.

Το λιώσιμο βουτύρου σε ένα φλιτζάνι τσάι φαίνεται αρκετά περίεργο αρχικά, αλλά πίστεψέ με αξίζει τον κόπο! Η αποκαρβοξυλίωση των κανναβινοειδών λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής του κανναβούτυρου, η οποία παίρνει αρκετό χρόνο (3+ ώρες τουλάχιστον), αλλά η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά του βουτύρου είναι ίσως το πιο καλό υλικό φορέας για την THC και την CBD.

 1. Η μέθοδος για τσάι κάνναβης λάτε “Cannabis Tea Latte” (παρασκευασμένο από το μηδέν και εξαιρετικό για συνεστιάσεις)

Συστατικά για 4 μερίδες των 200ml η κάθε μία:

 • 7 γρ. μπουμπούκια αλεσμένα λεπτά 14 γρ. τρίμματα κάνναβης (που έχουν ιδανικά αποκαρβοξυλιωθεί)
 • 15 γραμμάρια μαλακού βουτύρου (ή 30 ml προθερμασμένου ελαίου καρύδας)
 • 400 ml πλήρους λιπαρών γάλακτος (ή γάλα αμυγδάλου, κλπ.)
 • 400 ml νερό
 • Φύλλα τσαγιού και ένα μεταλλικό σουρωτήρι ειδικό για τσάι
 • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 4 κουταλιές της σούπας μέλι, λίγη κανέλα

Οδηγίες:

 1. Καταρχήν, αποκαρβοξυλίωση της κάνναβη στους 105-110 °C για 1 ώρα χρησιμοποιώντας έναν φούρνο. Αυτό το βήμα είναι υποχρεωτικό αλλά συνιστάται και για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή περιεκτικότητα των κανναβινοειδών. Σημείωση:Οι περισσότεροι φούρνοι δεν είναι πολύ ακριβείς, οπότε είναι ζωτικής σημασίας η παρακολούθηση της θερμοκρασίας με ένα πρόσθετο θερμόμετρο. Οτιδήποτε πάνω από από τους 115 °C μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά πάρα καλό! Αρκετοί ειδικοί δηλώνουν ότι οι 106 °C είναι η ιδανική θερμοκρασία για 1 ώρα αποκαρβοξυλίωσης.
 2. Καλή ανάμειξη μαζί, της φυτικής ύλης, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο (ή το λάδι καρύδας). Αφήνουμε αυτό το μείγμα να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.
 3. Τώρα, μπορούμε να ρίξουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, να προσθέσουμε νερό, και επίσης μπορούμε να βυθίσουμε σε όλο αυτό και το μεταλλικό κλειστό σουρωτήρι τσαγιού γεμάτο με το τσάι της επιλογής μας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, ρυθμίζουμε σε χαμηλή έως μεσαία θερμοκρασία και δεν πρέπει να το αφήσουμε με κανένα τρόπο να κοχλάσει!
 4. Περνάμε το μείγμα μας τσάι λάτε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε όλη την φυτική ύλη και ρίχνουμε μετά μέσα και μια κουταλιά της σούπας μέλι, μια τσιμπιά κανέλα και ότι άλλο θέλουμε για βελτίωση της γεύσης.

Σχετικά Άρθρα:

* “Marijuana Tea Benefits” (Οφέλη από το τσάι κάνναβης) https://www.royalqueenseeds.com/blog-marijuana-tea-benefits-n593

* “How to Make Highly Potent Cannabis Butter” (Πώς να φτιάξεις εξαιρετικά δυνατό βούτυρο κάνναβης) https://www.royalqueenseeds.com/blog-how-to-make-highly-potent-cannabis-butter-n208

* “Cannabis flour: recipe and uses” (Αλεύρι κάνναβης: συνταγή και χρήσεις) https://www.royalqueenseeds.com/blog-cannabis-flour-recipe-and-uses-n692

* “The top 5 easy cannabis recipes to get you buzzing” (Οι 5 κορυφαίες εύκολες συνταγές κάνναβης για να σε φτιάξουν) https://www.royalqueenseeds.com/blog-the-top-5-easy-cannabis-recipes-to-get-you-buzzing-n211

* “Tasty and quick cannabis hummus recipe” (Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή χούμους κάνναβης) https://www.royalqueenseeds.com/blog-tasty-and-quick-cannabis-hummus-recipe-n372

* “How to make the best space cakes: the best cannabis recipe” (Πώς να φτιάξεις τα καλύτερα διαστημικά κέικ: η καλύτερη συνταγή κάνναβης) https://www.royalqueenseeds.com/blog-how-to-make-the-best-space-cakes-the-best-cannabis-recipe-n184

* “How To Make Marijuana Milk” (Πώς να φτιάξεις γάλα κάνναβης) https://www.royalqueenseeds.com/blog-how-to-make-marijuana-milk-n191

* “The ultimate cannabis blueberry smoothie recipe” (Η απόλυτη συνταγή σμούθι μπλούμπερι με κάνναβη) https://www.royalqueenseeds.com/blog-the-ultimate-cannabis-blueberry-smoothie-recipe-n555

* “How To Make A Healthy Raw Cannabis Smoothie” (Πώς να φτιάξεις ένα υγιεινό ωμό σμούθι κάνναβης) https://www.royalqueenseeds.com/blog-how-to-make-a-healthy-raw-cannabis-smoothie-n331

* “Cannabis Lemonade – A Great Treat For The Summer” (Λεμονάδα κάνναβης – ένα πολύ καλό αναψυκτικό για το καλοκαίρι) https://www.royalqueenseeds.com/blog-cannabis-lemonade-a-great-treat-for-the-summer-n617

* “Infuse Your Cocktails With CBD Oil” (Ενίσχυσε τα κοκτέιλ σου με έλαιο CBD) https://www.royalqueenseeds.com/blog-infuse-your-cocktails-with-cbd-oil-n1173

* “How to make marijuana margaritas at home” (Πώς να φτιάξεις κοκτέιλ μαργαρίτας με κάνναβη στο σπίτι) https://www.royalqueenseeds.com/blog-how-to-make-marijuana-margaritas-at-home-n281

* “Cannabis-Infused Vodka, 2 Simple Ways To Make It” (Βότκα με κάνναβη, 2 απλοί τρόποι για την φτιάξετε) https://www.royalqueenseeds.com/blog-cannabis-infused-vodka-2-simple-ways-to-make-it-n1104

* “How To Make A Marijuana-Infused Mojito” (Πώς να φτιάξεις ένα κοκτέιλ mojito με κάνναβη) https://www.royalqueenseeds.com/blog-how-to-make-a-marijuana-infused-mojito-n1033

* “Cannabis-Infused Bloody Mary” (Πώς να φτιάξεις ένα κοκτέιλ bloody mary με κάνναβη) https://www.royalqueenseeds.com/blog-cannabis-infused-bloody-mary-n346

* “How To Make Cannabis Infused Beer” (Πώς να φτιάξεις μπύρα με κάνναβη) https://www.royalqueenseeds.com/blog-how-to-make-cannabis-infused-beer-n658

 

Προσθέστε με στη λίστα email με νέα, εκπτώσεις, άρθρα, προϊόντα και εκδηλώσεις του συλλόγου

Δεν στέλνουμε spam!

Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.

Αφήστε μια απάντηση